LEAP 2017

Uke 5 gikk årets LEAP (Lead Enterprice Architecture Program) av stablen på Microsoft campus i Redmond i delstaten Washington i USA. Ciber Norge var godt representert sammen med de over 200 andre ivrige deltager fra Norge og Danmark, og vi fikk høre om det nyeste og beste fra Microsoft direkte fra de som utvikler dette.

De tre første dagene var delt opp i henholdsvis Identity and Security, Cloud Ready Architecture and DevOps og Data Insight and Intelligence. Blant foredragsholderne var Steven Guggenheimer , CVP og Chief Evangelist i Microsoft, Scott Guthrie, Executive Vice President i Microsoft, Donovan Brown, Principal DevOps Program Manager i Microsoft og mange andre.

Vi fikk også mulighet til å bli med på omvisning i flere av sentrene til Microsoft, blant annet Retail Experience Center der vi fikk se Microsoft sin fremtidsvisjon av interaktive butikker, Envisjoning Center der Microsoft har bygd opp både et interaktitvt kontorlokale og et smarthus der machine learning, stemmeinteraksjon med cortana, ansiktgjennkjenning og mye mer var satt sammen for å få til imponerende resultat og muligheter, og ikke minst tatt en tur innom Microsoft Company Store. Da hele LEAP er underlagt NDA kan jeg ikke gå i detaljer om hva vi ble vist og fikk se, men både forelesninger og turer var veldig lærerike og motiverende.

De to siste dagene ble brukt til et hackaton der vi fikk leke med teknologiene vi hadde fått høre om. Det ble to intensive dager med koding og læring og ikke minst nettverksbygging.

Vi fikk også en hyggelig overraskelse da Anders Hejlsberg, hovedarkitekten bak C#, utvikleren av Delphi og Turbo Pascal og som nå jobber med TypeScript, satt av tid til å fortelle om hva han jobber med og da spesielt TypeScript og Visual Studio Code, som er skrevet i TypeScript, og tok seg tid til svar på spørsmål fra salen.

Uken, og hackaton, ble avsluttet med fremvisning av hva vi hadde snekret sammen de to siste dagen, og det var mange veldige bra løsninger. Stikkord her er machine learning, Power BI, cognitive servises, LUIS og bot framework. LEAP programmet fortsetter utover vinteren og våren med 5 masterclases som der man får fordypet seg enda mer i det vi alt har sett på.

Petter Christie
Teamleder og .NET utvikler/arkitekt , Ciber Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s